Store bagedag
I fredags stod den på en hel masse bagning. Jeg har stadig en del mel mix fra da min Svigerfar var i Sverige og købe helt åndssvagt mange glutenfrie produkter. Så jeg tænkte jeg nok hellere måtte få dem brugt inden de bliver for gamle. Det blev til to franskbrød, et lyst og et groft, samt tacotærte til aftensmad.
Det lyse franskbrød lavede jeg med Grov mix fra Semper, den var så ikke grov, men krid hvid. Det eneste jeg skulle tilsætte var gær, salt og olie, så det var simpelthen så nemt. Jeg lavede brødet i en brødform, og det blev faktisk rigtig lækkert! Det smagte næsten som et helt almindeligt lys franskbrød. 🙂 Dog blev det hurtigt meget tørt og det blev kun endnu mere tørt af at fryse det ned! Men måske det også kunne smage fint, hvis man ristede det? I hvert fald smagte det skønt da det stadig var lunt, den dag det blev bagt. 😀
Til det grove brød brugte jeg en brød mix, hvor man kun skulle tilsætte vand. I pakken var der en lille foliebakke, som man kunne bage brødet i. Så det blev et lille fint franskbrød. Det var meget grov, og en smule klistret, men smagte udmærket. Ikke helt som jeg husker at et grov brød smager, men det kunne sagtens spises. 🙂
Jeg har desværre ingen billeder at tærten, men den blev rigtig lækker. Til bunden brugte jeg følgende:
100 g. smør
175 g. mel fra Schär til kager
½ tsk. salt
1½ spsk. vand
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i et tærtefad. Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den 15 min. midt i ovnen på 200.
Som fyld brugte jeg hakket oksekød med texmex pulver. Hældte en æggeblanding hen over og så revet ost serveret med frisk salat. Det var virkelig lækkert! 🙂
Altså behøver glutenfri bagning slet ikke være så svært!
Ingen kommentarer endnu