Frysepizza fra Schär

Tiden flyver…

Hold nu op, hvor går tiden bare alt for hurtig. Jeg blev færdig uddannet sygeplejerske i sommers, fik job med det samme meget langt væk og måtte køre 2,5 time om dagen for at komme frem og tilbage, orkede ingenting når jeg kom hjem og prøvede at finde tid til min kæreste, familie og venner, og der var derfor ikke meget tid til overs til blogging. Men nu har jeg været så heldig at få job på sygehuset i den by jeg bor i, og har derfor kun 5 minutter på cykel og pludselig en masse fritid og overskud – selvom der er mange nye ting at lære. 🙂 Så nu må jeg hellere få godt gang i bloggen igen.

Igår havde jeg fri fra arbejde og havde ingen planer, så jeg fik ordnet den sidste julegave og fik lavet lidt julebag.

Det blev til pebernødder og havregryns kugler, ville egentlig også have lavet vanille kranse, men tiden fløj afsted, så det må blive en anden dag.

Jeg købte Dr. Oetkers Perbernød kryderi og fulgte bare opskriften bag på denne. Jeg brugte Schärs mix C mel til kager – dejen blev noget klistret og jeg har kunne læse rundt omkring på facebook at det også er andres erfaring med småkage dej. Nogen siger man bare kan sætte det på køl natten over, andre at man bare kan tilføje til ekstra mel. Jeg valgte at bruge en lille smule ekstra mel, og de blev virkelig gode!

 

Der blev 2 bradepander pebernødder

 

Til havregryns kuglerne brugte jeg følgende opskrift:

Til ca. 60 stk:

2 spsk. kaffe
270 g. sukker
225 g. glutenfri havregryn (Kan købes i Reme1000)
4,5 spsk. kakao
300 g. smør
Pyntes med kokosmel

Hæld alle ingredienserne i en skål undtagen kokos. Bland det godt sammen med hænderne. Smag efter om der mangler noget.
Lad det stå på køl et kvarters tid, så er det nemmere at rulle i kugler.
Rul dem i kugler efter egen smag. (ikke for store) drys til sidst kokos på dem.
Lad dem igen stå på køl lidt tid, så de samler sig og ikke smelter i hænderne. 😉 MUMS!
Som sundere alternativ kan man også lave dem med dadler, kakao, mandler og evt. lidt appelsinsaft.

Dagens resultat:

IMG_0013

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frysepizza fra Schär