Mmmh, vafler!

Fredags tapas

I fredags lavede min kæreste og jeg lækker tapas til aftensmad, og det blev bare rigtig lækkert. Jeg har aldrig rigtig været stor fan af tapas, men der er altså bare et eller andet lækkert over det alligevel. Og så længe man bare laver nogle retter man godt kan lide, så kan man hurtig blive fan af det alligevel. Vi var lidt på bar bund da vi begyndte at snakke om at lave det, så vi søgte en del på nettet for at finde inspiration til, hvad man kunne lave af lækre retter dertil. Vi fandt opskrifter på noget der hedder empanadas, som minder lidt om pirogger bare uden kød. Disse var med tomater, hvidløg, løg og rød peber. Derudover fandt i en opskrift på nogle spanske kødboller, som også lød meget lækre. Og så havde vi selvfølgelig købt det obligatoriske serano skinke, chorizo pølse og ost. Jeg havde lavet lidt tomat salat med feta som tilbehør og købt noget ciabatta brød ved bageren til min kæreste og købt schärs grove ciabatta brød til mig selv. Alt i alt en rigtig lækker tapas! 🙂

IMG_0300

 

I opskriften på empanadas havde jeg byttet hvedemelen ud med schärs glutenfrie mel til gær brød, og det fungerede rigtig fint.

Det skal du bruge:
3½ – 4 dl. mel
10 g. gær
4 spsk. flydende magerine
½ tsk. salt
1 dl. vand
1 æg
2 mellem store tomater
1 løg
1 rød peber
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Dejen:
Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt smør, salt og mel og ælt godt. Lad dejen hæve lunt og tildækket i en halv time.

Fyld:
Varm olien i en medium stor stegepande. Tilsæt løg og hvidløg og steg ved medium høj varme i 2 minutter. Tilføj peber og tomater og skru lidt ned for varmen. Lad blandingen stege videre i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Forvarm ovnen til 200ºC. Rul dejen ud på en let melet overflade, så den er omkring 3 mm tyk. Skær dejen ud i 12 cirkler (jeg brugte et krus til at stikke cirklerne ud med). Placer lidt af fyldet på halvdelen af pladsen. Det skal ikke nå helt ud til kanterne. Pensel kanterne med lidt pisket æg og fold empanadas’erne  på midten. Brug en gaffel til at trykke kanterne sammen. Placer dem på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem i cirka 15 minutter eller indtil de er gylden brune.

Unavngivet

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mmmh, vafler!