Opfyldning af fryser til når lillemanden melder sin ankomst
Der er simpelthen så mange der har anbefalet at vi fylder fryseren op inden vores lille guldklump melder sin ankomst, så vi ikke skal tænke på det, når vi har nok at se til med lillemanden. De sidste par dage har derfor stået på madlavning! Og der er nu ikke plads til noget som helst andet i fryseren.. Men tror virkelig vi bliver glade for det den første tid, så vi bare kan fokusere på vores lille familie og nyde lillemanden. 🙂
Det er blevet til pølsehorn, gulerodsmuffins, pizza, rugbrød, kødsovs, gryderet og 1 kg. frikadeller. Derudover er der indkøbt Karolines karry og tomatsuppe, som er glutenfrie og virkelig nemme til det kolde januar vejr. 🙂
Opskriften på gulerodsmuffins kan I se her. Jeg lavede den bare i muffinsforme.
Opskriften på pizzabunden blev denne:
4 dl. lunken vand
1 dl. fiberhusk
25 g. gær
450 g. Schär mel mix B
2 spsk. olie
Vand og fiberhusk røres sammen til en klistret masse. Opløs gæren heri. Mel tilsættes sammen med olien og røres på røremaskine. Lad dejen hæve 45-60 min. Herefter rulles dejen ud og den fyldes med det fyld man nu har lyst til. Bages ½ time i ovnen ved 200 C.
Kødsovsen er bare lavet på hakket oksekød, hakket tomater, løg, hvidløg, tomatpure, oregano og basilikum – altså glutenfri 😉
Opskriften på gryderet til ca. 5 personer:
1 pk. bacon
2 svinemørbrad eller skært svinekød
1 pk. cocktail pølser
1 løg
1 ds. hk. tomater
1 lille ds. tomatpure
Paprika
Champinon
1/4 dl. fløde
1 grøntsags boullion terning (OBS at den er glutenfri)
1/4 dl. vand
Svits bacon – når det er gyldent, tilsæt løg og kødet (Udskåret)
Tilsæt paprika og brun det med. Tilsæt hk. tomater, puré, boullion og champinon.
Lad det simre en lille times tid, til kødet er mørt. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Brun cocktailpølserne og tilsæt dem lige inden servering.
Serveres med enten ris eller kartoffelmos og flute.
SÅ nemt at lave og det smager fantastisk!
Opskrift på frikadeller:
Jeg har set flere steder, at der er mange der bruge glutenfrie havregryn til deres frikadeller. Der har jeg aldrig selv prøvet, da jeg i alle de år jeg har haft cøliaki altid har brugt kartoffelmel, og det fungere bare! De bliver meget bedre end frikadeller på hvedemel. 😀
Til 500 g. hakket gris, bruger jeg et løg, to æg, en spsk. kartoffelmel, lidt peber og en tsk. salt, blander det hele på maskine og vupti de mest lækre og saftige frikadeller. Min kæreste elsker dem i hvert fald. 😉
Opskrift på pølsehorn:
16 stk.
2,5 dl vand
2,5 dl letmælk
25 g fiber HUSK
30 g gær
2 æg
30 g sukker
500 g. glutenfrit mel (jeg brugte rød finax og lidt af den grønne)
25 g olie
30 g oliemargarine
1½ tsk salt
8 glutenfrie pølser
Ketchup
Æg til pensling
Dejen røres på maskine. Vand og mælk lunes til det er håndvarmt og hældes i røreskålen. Gæren smuldres i og fiberhusk tilsættes blandingen, som røres i 5 minutter til fiberhusken gelerer. Melsorterne, olie, margarine, sukker, æggene og salt tilsættes. Røres i 15 minutter. Hæver tildækket i 30 minutter et lunt sted.
Dejen slås sammen med knyttet hånd i røreskålen, og deles i to dele. Smør olie på bordet til udrulning. Rul hver del ud til en stor rundkreds, ca 1 cm tyk. Del den i 8 trekanter. Smør ketchup på trekanterne og halver pølserne, og læg en halv på hver, og rul dejen rundt om, ind mod midten. Pensles med æg. Bages ved 200 C i 12-15 min.
Beklager de knap så skønne billeder, men det gik lige stærkt den dag.
Ingen kommentarer endnu