Aunt Betty i Skanderborg

En grå skærtorsdag!

Igår var det min eneste fridag/hjemmedag i alle disse påskedage, bachelor skrivning og arbejde fylder en del for tiden! Og da vejret ikke rigtig var til at nyde noget udendørs, stod den på projekt hjemmelavet flødeboller. Og hold nu op, det er svære end man lige tror.. Vi havde aldrig prøvet at lave det før, men havde læst os til at tid og tålmodighed skulle til, hvis det skulle lykkedes. Og hvis der er noget vi ikke er, så er det tålmodige, så måske er det undskyldningen til det knap så flotte resultat. Men vigtigste af alt, så smagte de fantastisk! 😀 Haha.

Jeg brugte en opskrift, som en fra min klasse havde lagt på facebook, som hun selv havde brugt, da hun forsøgte sig med flødeboller.

Ingredienser:
500 g. marcipan
300 g. sukker
1 dl. vand
– Vand og sukker kan også udskiftes med glukose eller glukosesirup.
150 g. pastueiseret æggehvider
400 g. mørk chokolade eller hvid chokolade (Vi brugte kun mørkt, og det kan variere efter hvor god man er til at fordele chokoladen)
2 tsk. vaniliesukker (Kan undlades)
Hindbær eller jordbær, hvis man vil have bærskum
– Lidt vand og sukker til kogning af bær
Evt. pynt, som krymmel, kokos, lakridspulver og frysetørret hindbær

1) Skær marcipanen i tynde skiver – ca. 5 mm. tykke og bag dem ca. 5 minutter eller til de gyldne ved varmluft på 200 grader.

DSCN0637

2) Hvis man vælger at bruge bær til skummet, skal disse koges i ca. 10 minutter, med en smule vand og sukker, til de er helt udkogte. Herefter kan det enten moses eller blendes helt fint.
3) Vandet med sukker koges op til alt sukkeret er opløst og væsken er klar. (KUN hvis man vælger ikke at bruge glukose eller glukosesirup)
4) Æggehvider piskes stive

DSCN0638

Det anbefales at bruge en røremaskine, i stedet for en håndmixer!

5) Sukkerlagen hældes langsomt i æggehviderne under omrøring, mens det stadig er varmt
6) Tilsæt vaniliesukker (Efter eget valg – det bliver noget sødt)
7) Rør massen i ca. 15 minutter til det er helt stift – køl det evt. ned imens ved at lægge is eller et koldt viskestykke rundt om skålen.
8) Tilsæt bærene og rør det godt i.
9) Put guffen i en plasticpose eller en sprøjtepose og sprøjt guffen på bundende
10) Kom bundende med guffen i ovnen og bag dem få minutter ved varmluft på 200 grader (Indtil overfladen er fast)
11) Lad dem køle lidt af, og pensel herefter med chokoladen og pynt med lige det du har lyst til.

Og vupti, så er der en masse mindre kønne flødeboller! 😀

DSCN0639

Vi brugte og smeltet chokolade til bunde, da vi nogen gange synes marcipan bliver lige sødt nok. Så vi smeltede noget chokolade og klattede det ud på bagepapir i runde tynde klatter, kom dem på køl, og da guffen var klar, var de klar til at fungere som bunde, og det smagte virkelig godt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aunt Betty i Skanderborg