Fredags tapas

LAGKAGER!

Jeg ELSKER lagkager, det er nærmest ligemeget hvad der er i den, bare det er en lagkage! I weekenden fyldte min svigermor rundt, 50 år, og hun havde lavet en lækker lagkage med daimcreme, mums!

IMG_0311

 

Til lagkagen bagte jeg selv lagkagebundende, så jeg også kunne smage den. Lagkagebundende er de samme som dem jeg bruger til Othello lagkagen, som I kan se her. Som tidligere lovet, kommer her opskriften på othello lagkagen og dermed også de letteste lagkage bunde. 😀

Lagkagebunde:
4 æg
175 g. sukker
75 g. kartoffelmel
40 g. maizena
1 tsk. bagepulver
Fyld:
3 æggeblommer
1 spsk. sukker
3 tsk. maizena
2 dl. mælk
3 dl. 13 % fløde
2-3 tsk. vanille sukker
2½ dl. piskefløde (piskes og vendes i cremen)
Makronbund:
100 g. marcipan
150 g. sukker
3 æggehvider
Glasur:
100 g. overtrækschokolade
3/4 dl. piskefløde
Kant:
400 g. marcipan

Fremgangsmåde:
Lagkagebunde:
Pisk æg og sukker til meget tyk skum. Bland de to slags mel med bagepulveren og sigt det ned i skummen. Pisk kort det hele til en ensartet masse. Fordel dejen i tre lagkageforme (springforme) Bag dem midt i ovnen i 6-8 min. på 200 C.
Makronbund:
Ælt marcipanen med sukker og æggehvide. Kommes i lagekageform og bages ved 200 C i 20 min. Lad den afkøle helt.
Creme:
Bland ingredienserne i en gryde. Varm op ved jævn varme under omrøring til cremen tykner. Lad cremen køle af. Pisk fløden og vend den i.
Sammenlægning:
Først en lagkagebund, så creme, derpå makronbund, så creme, lagkagebund, creme osv.
Glasur:
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden hældes i en tykbundet gryde og gives et opkog. Fløden hældes i det smeltede chokolade. Rør godt rundt med et piskeris indtil glasuren er glat og homogen. Glasuren fordeles oven på lagkagen.
Marcipankant:
Marcipanen rulles ud til en passende tykkelse mellem to lag bagepulver.

Unavngivet

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags tapas