LAGKAGER!
Jeg ELSKER lagkager, det er nærmest ligemeget hvad der er i den, bare det er en lagkage! I weekenden fyldte min svigermor rundt, 50 år, og hun havde lavet en lækker lagkage med daimcreme, mums!
Til lagkagen bagte jeg selv lagkagebundende, så jeg også kunne smage den. Lagkagebundende er de samme som dem jeg bruger til Othello lagkagen, som I kan se her. Som tidligere lovet, kommer her opskriften på othello lagkagen og dermed også de letteste lagkage bunde. 😀
Lagkagebunde:
4 æg
175 g. sukker
75 g. kartoffelmel
40 g. maizena
1 tsk. bagepulver
Fyld:
3 æggeblommer
1 spsk. sukker
3 tsk. maizena
2 dl. mælk
3 dl. 13 % fløde
2-3 tsk. vanille sukker
2½ dl. piskefløde (piskes og vendes i cremen)
Makronbund:
100 g. marcipan
150 g. sukker
3 æggehvider
Glasur:
100 g. overtrækschokolade
3/4 dl. piskefløde
Kant:
400 g. marcipan
Fremgangsmåde:
Lagkagebunde:
Pisk æg og sukker til meget tyk skum. Bland de to slags mel med bagepulveren og sigt det ned i skummen. Pisk kort det hele til en ensartet masse. Fordel dejen i tre lagkageforme (springforme) Bag dem midt i ovnen i 6-8 min. på 200 C.
Makronbund:
Ælt marcipanen med sukker og æggehvide. Kommes i lagekageform og bages ved 200 C i 20 min. Lad den afkøle helt.
Creme:
Bland ingredienserne i en gryde. Varm op ved jævn varme under omrøring til cremen tykner. Lad cremen køle af. Pisk fløden og vend den i.
Sammenlægning:
Først en lagkagebund, så creme, derpå makronbund, så creme, lagkagebund, creme osv.
Glasur:
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden hældes i en tykbundet gryde og gives et opkog. Fløden hældes i det smeltede chokolade. Rør godt rundt med et piskeris indtil glasuren er glat og homogen. Glasuren fordeles oven på lagkagen.
Marcipankant:
Marcipanen rulles ud til en passende tykkelse mellem to lag bagepulver.
Du er ikke den eneste, der elsker lagkager.. Puha 😉
http://silverblonde.dk