Forår og pitabrød
I mine 5 lange år med cøliaki, har jeg kun fået pitabrød en gang!!!! Det er jo helt tosset, når det faktisk smager virkelig godt og så minder det mig altid om sol og sommer. Den anden dag fik jeg så sindsygt meget lyst til det, og jeg ledte samtlige forretninger og hjemmesider igennem, for at finde ud af, hvor man kunne købe dem henne. Sidste gang jeg fik det, købte jeg det vidst på rikana-sundkost.dk – men denne gang kunne jeg ikke finde dem hos hende. 🙁 øv! Selv kvickly som ellers har absolut ALT glutenfrit, havde dem ikke! Så jeg måtte igang med bagværket i stedet, og det blev faktisk et udmærket resultat! 😀
Egentlig ser de ikke særlig indbydende ud på billedet, og jeg var bange for at de blev rigtig tunge, tørre og kedelige. Men resultatet var et lækkert svampet pitabrød, der måske lige blev lavet lidt for tykke, men man skal jo lige lære det. Synes ikke altid glutenfrit brød hæver på samme måde som det almindelige brød, hvilket godt kan være ret irriterende. så nogen gange må man jo prøve sig frem. I hvert fald blev de lækre svampet og var helt ny bagte, da jeg skulle spise dem.
Jeg fandt bare en tilfældig opskrift på nettet:
3 dl. Lunken vand
50 g. gær
500 g. glutenfri mel
½ tsk. salt
2 spsk. olie
Gæren opløses i vandet, de øvrige ingredienser blandes i og det hele røres 10-15 minutter i røremaskine.
Dejen formes til små flade brod som hæver i 30 minutter.
Kan pensles med sukkervand, så de får en mere gylden skorpe. Bages ved 250 grader C i 8-10 minutter.
Jeg gav dem dog kun 5-8 minutter i røremaskinen og lavede kun halv portion, hvilket blev til 3 tykke og lidt små pitabrød.
Jeg brugte Schars mel til bolle dej (gær dej), men da jeg ikke lige havde nok, brugte jeg 150 g. af den og 100 g. af den grove mel fra Schar, hvilket gav et rigtig godt resultat!
Af tilbehør brugte jeg lidt blandet salat, kylling, bacon og karry dressing, ligesom det ses på billedet ovenfor – det smager virkelig godt!
Det skal helt klart laves meget snart igen! 😀
Ingen kommentarer endnu