Cafe Glad i Århus

Gode råd til en glutenfri julefrokost

Med december måned og julen, følger der jo også julefrokoster. Og jeg kan huske min første glutenfrie jul, hvor jeg slet ikke havde lyst til at julemad og julefrokoster, fordi det bare virkede alt for besværligt. Med årene der er gået, har jeg fundet ud af at det slet ikke behøver at være så besværligt.

Det mest besværlige ved julefrokoster, synes jeg, er når det er bestilt mad ude fra, og det derfor kan være svært at få diverse caterings firmaer til at lave glutenfrie alternativer. Jeg forsøger altid at få spurgt i god tid hvad menuen står på, er der noget jeg kan spise og kan det lades sig gøre at få lavet noget glutenfrit. De fleste gange har det ikke været noget problem, der er altid et eller andet jeg må spise, og at jeg så ikke lige må spise fiskefileterne, frikadellerne eller leverpostejen, så er der altid noget andet – og det kan jeg sagtens klare mig med. De fleste gange har jeg selv medbragt brød og det har fungeret fint.

MEN når den står på julefrokost med familien, hvilket er en tradition 2. juledag, hvor hele familien er samlet, så skal jeg kunne spise ALT! Her er alt nemlig hjemmelavet, og det er slet ikke svært at lave det glutenfrit, derfor beder jeg altid min familie om at sørge for det er glutenfrit, og de er altid søde til at bruge andre ingredienser, så jeg også må få det.

Vi får altid tarteletter, her laves hønsekødfyldet glutenfrit, til jævningen bruges der bare rød finax eller maizena og det fungere helt fint. Selve tarteletterne bestiller jeg altid hos nogluten.dk – de smager rigtig fint, men er dog noget peberet. Har aldrig kastet mig ud i at bage dem selv, da jeg ikke synes glutenfri butterdej er særlig nem at arbejde med. Nogen der har gode erfaringer med det? 🙂

I frikadellerne bruger jeg altid kartoffelmel. Frikadellerne bliver meget mere lækre og saftige, så mine forældre laver faktisk også kun frikadeller med kartoffelmel nu.

Fiskefileterne panere vi selv med glutenfri rasp, enten købt eller hjemmelavet. ELSKER DET!

Leverpostej bager vi oftest selv glutenfri, da det er lækrest 😉 Ellers laver Tulip gluten – og laktosefri leverpostej.

Medister kan man lave selv, hvis man har mod til det, og ellers synes jeg man kan finde mange lækre, glutenfrie, også ved slagteren.

Ellers er flæskesteg, sild, ris ala mande jo naturlig glutenfrit, HELDIGVIS! Kunne faktisk sagtens klare mig med sild og ris ala mande, haha. Det er julen højdepunkt!

Er der mon noget jeg har glemt? Det er i hvert fald den menu vi som regel får 2. juledag. Skriv endelig hvis i nogle andre gode råd til julemenuen, de modtages med kys hånd.

Juletræ

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cafe Glad i Århus